donderdag 13 februari 2020

Plannen voor 2020

UITGESTELD. Groepsactiviteiten in het voorjaar zijn uitgesteld vanwege corona.
Voor 2020 hebben we een aantal activiteiten gepland
Opening Tiny Forest
Ergens in het voorjaar zullen we samen met de gemeente Diemen het Tiny Forest, het kleine bos, achter de Rode Kruislaan openen. Een klein bosje waar kinderen helpen met onderhoud en natuuronderzoek. Meer info over IVN concept Tiny Forest. Het hele gebied daar wordt opnieuw en natuurvriendelijk, ingericht.
Cursus natuurlijk tuinieren 2 en 9 april
Schooltuinmeester Gert Snoei geeft een korte cursus Natuurlijk tuinieren.
Donderdagavond 2 en 9 april om 20u in De Omval. Meer info.
Je kunt je aanmelden op ivndiemen@gmail.com, met als onderwerp tuincursus.
Broeihopen ringslangen aanleggen
In het Diemerbos gaan we zaterdag 4 april de drie broeihopen voor ringslangen weer aanleggen. Hiervoor hebben we waarschijnlijk al genoeg vrijwilligers.
Nieuwe locatie Diemen Noord
Wil je meehelpen op een nieuwe locatie een broeihoop aan te leggen dan is dat zeer welkom. Het gaat om de Diemerpolder, bij Diemen Noord. In samenwerking met Groengebied Amstelland.
Heb je belangstelling, laat het weten op ivndiemen@gmail.com.
Schone energie
Verder zijn we als IVN-werkgroep betrokken bij het Regionale Energiescenario voor wind- en zonne-energie. Onze insteek is positief voor schone energie met behoud van natuur, dus bijv. geen zonnevelden op groene gebieden. Meer info: https://energieregionhz.nl/

En dan is er in het najaar altijd de:
Landelijke natuurwerkdag, 7 november
Op de 1e zaterdag van november wordt overal in de natuur gewerkt. In het Diemerbos onderzoeken we dan de resultaten van de broeihopen voor ringslangen. Meer info en aanmelden later in het jaar.

We gaan ook door met de andere vaste activiteiten, zoals tuinieren in de IVN-natuurtuin en de inventarisatie van broedvogels in het Diemerbos.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten