zaterdag 15 februari 2020

Cursus natuurlijk tuinieren

UITGESTELD. Vanwege Corona-maatregelen en sluiting van De Omval stellen we de cursus uit naar een later tijdstip. Je kunt je nog wel aanmelden als belangstellende.
Schooltuinmeester Gert Snoei deelt zijn kennis en ruime ervaring met ons op een korte cursus van twee avonden.
Natuurlijk tuinieren klinkt nogal tegenstrijdig, een tuin zou de natuur zelf nooit aanleggen, sterker nog; als we een tuin niet bewerken en onderhouden maakt de natuur daar al gauw korte metten mee.
Willen we natuurlijk tuinieren dan is het zaak om met de natuur mee te werken. Dat heeft meer kans van slagen als je begrijpt hoe die natuur in elkaar zit.
Datum: donderdagavond 2 en 9 april om 20u
Plaats: De Omval, Diemen. zaal 2.2
Docent: Gert Snoei
Aanmelden: (max 20 deelnemers) ivndiemen@gmail.com, met onderwerp tuincursus.  
Kosten: vrijwillige bijdrage, m.n. voor zaalhuur.

We gaan het bodemleven, de bodem en de voedselkringloop als eerste bekijken, daar ligt de basis voor al het leven. De soorten grond, de bewerking en de bemesting spelen ook een belangrijke rol om, boven de grond, de groei van planten, en het leven van allerlei dieren mogelijk te maken. Voor die laatsten is de ligging, de inrichting en de behandeling van een tuin heel belangrijk, zeker bij het streven dat op een zo natuurlijk mogelijke manier te doen.
De mate waarin dat gaat lukken kan per situatie, per persoon en ambitie sterk verschillen maar met meer begrip en inzicht kan je van welke tuin dan ook een belevenis maken met bij “mislukkingen” altijd herkansingen!
Tekst: Gert Snoei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten