donderdag 27 mei 2021

Van alles te beleven

De tuin van De Pastorie aan de Hartveldseweg wordt omgetoverd tot een wilde kruidentuin.

In de Wilde Kruidentuin DePastorie bruist het van leven. Doe mee met creatieve workshops en laat je inspireren door het bodemleven, de wondere wereld van insecten en de bijzondere eigenschappen van wilde planten en kruiden.
Kinderen van 8 tot 11 jaar kunnen er workshops doen op zaterdag 19 en 26 juni en 3 juli. Meld je hier aan. 
De workshops zijn bedacht en ontwikkeld door kunstenaar en educator Maaike Uitenbroek. Bij de workshop op 26 juni zal Cathy Wiersema, natuurgids en actief lid van IVN Diemen een introductie verzorgen. Vanuit IVN Diemen geven we ook advies voor de tuin.

Onlangs is voor het eerst een bever gesignaleerd in Diemen en wel in de moerassige Diemer Vijfhoek. We zijn benieuwd hoe hij daar het landschap gaat 'verbouwen'. Marisa Stoffers schreef er een mooi blog over voor Daarom Diemen. Jawel, ook daarom Diemen!

Aandacht voor ringslangen in het Diemerbos
Op 21 april hebben we in klein gezelschap de drie broeihopen voor ringslangen weer aangelegd in het Diemerbos. We kregen hulp van Willemijn van het TV-programma Vroege Vogels, dat een hele uitzending wijdt aan het Diemerbos en de Diemerscheg. Te zien op 4 juni 19.50u.
Diezelfde week was ook het TV-programma Binnenstebuiten in het Diemerbos en maakte opnamen bij de pas aangelegde broeihoop. Het is een mooi filmpje over het Diemerbos en de ringslangen geworden.
We hopen dat we in november weer met een groep vrijwilligers de gelegde eieren in de broeihopen kunnen inventariseren.

De rondes voor het Broedvogel Monitoring Project worden weer gelopen in het Diemerbos en dat levert veel mooie waarnemingen op. Hele bijzondere zijn een purperreiger en zelfs de wielewaal, lees meer op de pagina Vogels.

Zon en wind in Diemen
Ook op dit punt is er van alles te beleven. De discussie over windmolens loopt hoog op. Als IVN Diemen kunnen we ons vinden in het standpunt van Vogelbescherming, energietransitie is hard nodig, ook voor de natuur, en dus rekening houdend met de natuur en vogeltrekroutes. Dat geldt ook voor bijv. vleermuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten