donderdag 26 mei 2016

To be, or not to be

In de IVN-tuin is het een symfonie van rood, blauw en roze. Rode klaprozen, blauwe phaecelia (bijenvoer), roze vingerhoedskruid en koekoeksbloem. Terwijl we daarvan genieten zien we steeds meer haagwinde die zich langs de planten omhoog slingert. Ook planten voeren een strijd om het bestaan, ze willen een plaatsje in het licht, desnoods ten koste van een ander.
Hoewel we als 'natuurlijke tuiniers' aanhangers zijn van 'Onkruid bestaat niet', kiezen we ervoor om in de perken de haagwinde te verwijderen. Als je dat niet doet overwoekeren ze alle andere planten. Als tuinier ben je de scheidsrechter die beslist welke plant mag overleven... De winde krijgt een rode kaart en moet het perk verlaten.
Wil je lekker in je tuin aan de slag en kan je wel wat tips gebruiken bij natuurlijk tuinieren, kijk dan eens op onze pagina Tuinadvies. Hier staan allerlei tips en handige links.
Je kunt nu ook een persoonlijk advies voor je eigen tuin vragen aan onze tuinadviseur Sophia via ons mailadres ivndiemen@gmail.com.
De haagwinde, ook wel pispotje genoemd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten