dinsdag 30 december 2014

Evenementen en ballonnen

Na de ervaring met twee festivals in het Diemerbos, besloot de IVN-werkgroep te reageren op het nieuwe draaiboek evenementen van de gemeente Diemen. We pleiten ervoor dat recreatieve natuurbeleving centraal moet staan om het Diemerbos zijn belangrijke functie als stadsbos voor Diemen en Amsterdam te laten vervullen. Het voorstel drie meerdaagse muziek/dance-festivals in het Diemerbos toe te staan is daar naar ons idee niet mee te verenigen.

Bij de evenementen worden ook regels gesteld voor oplaten van ballonnen. Wij stellen voor dit te ontmoedigen. Ballonnen en met name de plastic linten en ventielen zijn schadelijk voor de natuur. Dieren raken verstrikt in de linten en zien de ballon voor voedsel aan, waardoor ze sterven.
Het oplaten van ballonnen is vergelijkbaar met dumpen van zwerfafval. Het brengt aantoonbaar schade toe aan de omgeving en het is onnodig. 
Tips voor alternatieven zijn bijvoorbeeld fluitjes uitdelen voor een fluitjesconcert, een verloting, wenslinten ophangen. Andere tips op www.dieballongaatnietop.nl/alternatieven/
Veel ballonnen komen in de 'plastic soup' op zee, of spoelen aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten