woensdag 1 maart 2017

Soppen en slepen

De Diemebos-vrijwilligersgroep heeft weer een zware klus geklaard. Van de rietvelden achter de Stammermolen, de afgeknotte molen aan de Stammerdijk, hebben we het gemaaide riet afgevoerd. In februari hebben we ook zo'n klus gedaan in een ander deel van het bos. Toen was alles stijf bevroren, terwijl het nu heel drassig was. We hadden dan ook orders gekregen laarzen aan te doen en dat bleek echt nodig. Ook was het gemaaide riet nat en daardoor extra zwaar. Een stevige klus die we toch in een middag geklaard hebben.
afvoeren van het riet
zo drassig was het veld
Door afvoeren van het maaisel zorgen we dat de grond niet te veel verrijkt. Op armere gronden groeit het riet beter en komt ook meer diversiteit aan planten. Het riet hebben we afgevoerd naar een bosgedeelte, bos kan wel rijkere grond gebruiken. Zo zorgen we ook voor diversiteit.
deze berg riet is nog veel groter geworden
Gelukkig hadden we hulp van iemand met ervaring in het hooien, hij heeft er een prachtige hoge riet-hooiberg van gemaakt. Een deel van dit riet kunnen we gebruiken als we in april weer broeihopen voor ringslangen gaan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten