vrijdag 19 augustus 2022

Kratje oogst

Er is weinig aanbod van verse groenten en fruit in de kratjes van de Voedselbank, constateerde Brigitte Kuiper van buurtmoestuin Carpe Diemen. Daar kunnen de buurtmoestuinen wat aan bijdragen.
Deze periode is de tijd van overvloed in onze moestuinen. Deze overvloed aan oogst kunnen we delen met de klanten van de Voedselbank, met een aanbod van verse groenten en fruit.

Kratje oogst, foto Brigitte Kuiper

Brigitte heeft verschillende buurtmoestuinen en de Voedselbank daar enthousiast voor gemaakt. Bij die buurtmoestuinen staat nu een kratje waar je oogst in kunt doen op woensdagavond. Dit kratje wordt opgehaald op donderdag rond het middaguur door een vrijwilliger. Zo kan de Voedselbank het voor de uitgifte van vrijdag verdelen.
Voor augustus en september is het ophalen geregeld. Er is nog behoefte aan een vrijwilliger die in de maand oktober op donderdagmiddag de kratjes wil ophalen.
 
Brigitte Kuiper ontwerpt eetbare tuinen, waar samenwerking met de natuur voor goede oogsten kan zorgen. Voor de natuur betekent die oogst vanuit bodemherstel, meer biodiversiteit met inheemse planten en dieren. Voor de mens betekent dat gezonde voeding, contactherstel met de natuur en met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten