zaterdag 15 januari 2022

Omgevingsvisie Diemen

In de Omgevingsvisie 2040 zien we veel mooie ambities om de natuur in Diemen te beschermen en te verbeteren. We ondersteunen het groen houden van het buitengebied en het behouden of realiseren van groene routes naar buiten.

Inwoners van Diemen hechten terecht veel waarde aan hun groene omgeving en het is fijn als er mogelijkheden zijn van de natuur te genieten.

Voorop zou moeten staan dat de natuurwaarden van het groene buitengebied worden beschermd, waardoor ook de aantrekkelijkheid van het gebied wordt behouden. In de Omgevingsvisie zien wij echter soms ambities voor recreatiemogelijkheden die natuurwaarden bedreigen. We denken dan vooral aan een strandje aan de Diem (op veengrond) en een vakantiepark aan de 3e Diem. Wij zien meer in kleinschalige recreatie die past bij de omgeving.

Bij de route naar het Diemerbos vragen we aandacht voor het natuurlijk houden van de ijsbaan en een veilige oversteek over de Weteringweg voor mens en dier.

de Molenwetering in de Diemerpolder

Bij de Diemerpolder (aan de 2e Diem bij Diemen-Noord) blijkt een mogelijk tracé voor een metrolijn naar IJburg en Almere te liggen. Mocht deze lijn er komen dan zet de Gemeente in op een ondergronds tracé. Wij vinden ook dat een nieuwe doorsnijding van het buitengebied voorkomen moet worden.

Wil je onze brief helemaal lezen: brief IVN Diemen over Omgevingsvisie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten