woensdag 21 mei 2014

11 juni Meer vlinders in je tuin

Meer vlinders in je tuin? Voor al die enthousiaste (moes)tuiniers in Diemen geeft Kars Veling van de Vlinderstichting een clinic / workshop Meer vlinders in je tuin. Eerst een presentatie en daarna naar buiten. De IVN-natuurwerkgroep kan dit organiseren dankzij de stichting Groen en Doen.

Woensdag 11 juni van 10 tot ca. 13.30 uur
Clinic Meer vlinders en libellen in je tuin
  • 10.00 - 11.30 in De Omval zaal 2.3 presentatie door Kars Veling
  • Naar een buitenlocatie (vlinderweide, IVN-natuurtuin of buurtmoestuin)
  • Onderweg lunchpauze (neem je lunchpakket mee) 
  • Aanmelden: ivndiemen@gmail.com (max. 20 deelnemers)



Tuinenmarkt De Sniep

De tuinenmarkt op De Sniep van zaterdag 17 mei was een groot succes. Er kwamen zo'n honderd bezoekers af op de kramen van IVN, de Gemeente en buurtmoestuin Prinses op de erwt. Ze kregen tips voor natuurlijk (en gemakkelijk) tuinieren, konden planten meenemen van de buurtmoestuin en compost halen of een boom bestellen bij de gemeente. Kinderen beschilderden een bloempot om een zaadje te planten.


De paden op

In de IVN-natuurtuin zijn de paden weer goed te belopen. Samen met vrijwilligers van Serve the City Diemen hebben we de paden opgehoogd met zand en snippers.

zondag 4 mei 2014

Tuinendag voor De Sniep 17 mei

Een activiteit voor bewoners van Plantage de Sniep: kom kijken en laat je inspireren. Op Mariƫnburg, op de hoek, vind je kraampjes van IVN Diemen, buurtmoestuin Prinses op de erwt en de gemeente met plantjes en tips voor een groene natuurlijke tuin. Kinderen kunnen een bloempotje beschilderen en zaadjes planten.
Tuinendag voor De Sniep: zaterdag 17 mei 11-14 uur Mariƫnburg

Gemakkelijk te zaaien bloemen
foto J.Gerrits IVN-tuin
.

Serve the City op IVN-tuin

Serve the City Diemen heeft zaterdagmiddag 17 mei op een projectendag voor het eerst een activiteit samen met de IVN-natuurwerkgroep. Vrijwilligers worden gezocht om te komen helpen in de IVN-natuurtuin: http://www.stcdiemen.nl/projecten/de-paden-op-de-lanen-in